Hyggelig julefrokost

Julefrokost: Arrangér en hyggelig og traditionel julefrokost

Skal du arrangere årets julefrokost? Så bør du først og fremmest overveje, om det skal være en traditionel julefrokost med alt, hvad dét indebærer – eller om det hellere skal være en mere utraditionel en af slagsen. Vælger du den førstnævnte løsning, følger her en oversigt over, hvilke faktorer du bør have med i planlægningen, hvis du vil være sikker på, at den bliver en succes.

Start med at invitere gæsterne

Det første, du skal gøre, når du skal arrangere en julefrokost, er, at du skal invitere gæsterne. Det er en god idé at være ude i god tid, så du er sikker på, at der er så mange som muligt, der kan deltage. Efterfølgende kan du finde et sted, hvor I kan holde julefrokosten, så du er sikker på, at der er et sted, hvor I kan tilbringe dagen.

Herefter skal du planlægge menuen. Hvis du holder julefrokosten derhjemme, så kan du enten vælge at lave maden selv, lave et sammenskudsgilde eller bestille maden udefra. Klik her, hvis du vil bestille maden udefra. Menuen bør være traditionel og indeholder juledelikatesser á la flæskesteg, frikadeller, risalamande og lignende.

Planlæg underholdning til julefrokosten

Selvom en julefrokost ofte inkluderer masser af lækre juleøl, så er der ingen garanti for, at snakken kommer til at glide, medmindre du også arrangerer et par hyggelige julelege, som I kan lege under middagen. Det kan være alt fra et godt gammeldags spil pakkeleg til nogle mere utraditionelle selskabslege.

Du bør desuden også sammensætte en playliste med julemusik, så du er sikker på, at julestemningen kommer til at være helt i top. Det er en hyggelig måde at skabe noget stemning til julefrokosten, og du vælger selv, om du vil lave playlisten fra bunden eller finde en, der er lavet på forhånd.

Ellers er det blot at huske på, at en julefrokost først og fremmest handler om hygge. Det skal være hyggeligt, og det gør ikke noget, at der ryger snaps og andre former for alkohol indenbords, men ikke desto mindre er det altid en god idé at sørge for, at der også er noget underholdning, der ikke kræver, at man nødvendigvis har en promille i blodet.