Venner til julefrokost

Vælg de rigtige øl til julefrokosten og imponér gæsterne

I Danmark er der tradition for, at der serveres alkohol til julefrokosten – og helst i rigelige mængder. Alligevel er det dog ikke ensbetydende med, at du udelukkende skal servere juleøl.

Hvis du vil imponere gæsterne, så er det en god idé at overveje at servere specialøl, som ikke bare er de klassiske juleøl, du kan få alle steder. Bliv inspireret i denne artikel.

Hvilke øl skal du vælge til din egen julefrokost?

Når du skal vælge øl til julefrokosten, har du tre muligheder. Du kan vælge at servere almindelige pilsnere, hvis du vil være på den sikre side. Det kan de fleste mennesker lide, og samtidig er der ofte gode tilbud, som du kan gøre brug af, når det er jul. Du kan også vælge at købe juleøl, hvis det skal være lidt mere ‘julet’.

Juleøl er dog primært et marketingstunt, som bryggerierne bruger for at sælge flere øl. I virkeligheden er der intet specielt over juleøl, andet end at de er en smule sødere end almindelige øl. Derfor er det heller ikke alle, der kan lide juleøl, selvom det er noget, som bryggerierne bilder os ind, vi skal drikke, når det er jul.

Den sidste mulighed er specialøllene. Her har du mulighed for virkelig at imponere gæsterne med nogle øl, som ikke bare minder om de klassiske øl, du får til en julefrokost. Du kan vælge mellem mange forskellige slags specialøl, men du går aldrig galt i byen, hvis du vælger en IPA, stout eller lager til julefrokosten. Så er der lidt at vælge mellem.

Book en julefrokost og undgå at tage stilling

Hvis du hellere vil overlade planlægningen og ansvaret for årets julefrokost til andre, så er der også mulighed for det. Du behøver ikke nødvendigvis at arrangere julefrokosten selv, selvom det er dig, der er ansvarlig for arrangementet. Du kan booke en plads hos en julefrokost, der bliver afholdt af en arrangør. Klik her for mere info.

En af fordelene ved ikke selv at afholde din julefrokost er, at du slipper for både planlægning og oprydning efterfølgende. I stedet kan du booke en plads hos en arrangør, som du ved, står for det hele. Det kan desuden være et godt valg, hvis du skal arrangere en firmajulefrokost, hvor der kommer mange gæster.

Samtidig er det værd at være opmærksom på, at du kan trække beløbet fra, hvis der er tale om en firmajulefrokost. På den måde kan du slippe for selv at stå for arrangementet, og samtidig er det slet ikke så dyrt, som hvis det var en privat julefrokost.